Vă plac dulciurile, însă ați face orice să nu apară colăceii pe burtică? Aveți acum la îndemână o soluție excelentă: biscuiții de casă cu stafide sau merișor, o rețetă simplă și mai ales sănătoasă. Care, vă garantăm, că va fi și pe placul micuților voștri.

Mod de preparare

Pentru a obține delicioșii biscuiți, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g unt, 100 g zahăr, 1 gălbenuș de ou, 300 g făină, coajă rasă de lămâie, 2 lingurițe cu esență de vanilie, 100 g stafide aurii sau merișor.

Pentru început, frecați bine untul cu zahărul, până observați că se omogenizează. Ulterior, folosiți mixerul și bateți până la dizolvarea completă a zahărului, obținând astfel o cremă. Adăugați gălbenușul, coaja de lămâie și esența de vanilie, amestecați foarte bine și treptat, puneți și făina.

La final se vor adăua stafidele sau merișorul și în continuare se va amesteca. Preparatul se acoperă cu folie și se introduce la frigider pentru o oră. Ulterior, se va întinde o foaie pe planșetă și se vor folosi forme special pentru a decupa biscuiții.

Atenție!

Aceștia vor fi așezați în tavă păstrând o distanță între ei și se vor lăsa la copt până vor devenii aurii.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *