Ce-ai spune de un păhărel mic cu vișinată, consumat în curtea ta, alături de familie sau prieteni? Sună bine, nu-i așa? Pentru asta nu trebuie decât să citești rețeta de mai jos și să te apuci de treabă.

Cea mai bună vișinată o poți face doar la tine acasă!-Mod de preparare

Pentru a obține vișinata la care visezi, ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 kilograme de vișine, 1,2 kilograme de zahăr, 600 ml alcool dublu rafinat de 96 de grade. Pentru început, spală bine vișinele și, cu tot cu sâmburi, pune-le într-o damigeană, împreună cu zahărul.

Este foarte important să așezi fructele și zahărul în straturi. Acoperă gura damigenii cu un tifon și leagă cu o sfoară, pentru a nu pătrunde aer. Se lasă la macerat, dacă se poate la soare, 10 zile, mai precis până când observați că zahărul s-a topit complet și visinele au lăsat zeamă. Se adăugă ulterior alcool peste fructe și se acoperă damigeana cu un dop din plută. Se lasă din nou la macerat pentru două luni sau chiar trei luni. Strecurați prin tifon și puneți doar în sticle, nu în recipiente din plastic!

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *