Are o voce dumnezeiască, iar apariția lui pe orice scenă înfioară și cutremură… Românii l-au îndrăgit imediat ce-au ascultat hitul cântat alături de Sarah Brightman Time to say goodbye, iar în memoria colectivă Andrea Bocelli va rămâne pentru totdeauna drept tenorul orb cu voce de înger.

Cum a orbit Andrea Bocelli

Vocea sa extraordinară pare să răsune pȃnă sus, la cer. Este unul dintre puţinii oameni de pe Pămȃnt dotaţi cu un talent muzical de excepţie. Despre tenorul italian de pop-operă și cȃntăreţul de operă Andrea Bocelli s-ar putea scrie cărţi. Istoria sa de viaţă pare desprinsă dintr-o poveste, pe alocuri tristă și fascinantă deopotrivă, scrie avantaje.ro

Ȋntr-un videoclip produs cu cȃţiva ani ȋn urmă de Iam Ehole Life, la iniţiativa Organizaţiei pentru Drepturile Omului, Educaţie și Ajutor (HERO, ȋn engleză), Andrea Bocelli a povestit, ȋntr-un mod emoţionant, despre cum a venit pe lume. Medicii i-au propus mamei sale avortul deoarece urma să nască un copil cu dizabilităţi. Ȋn ciuda tuturor opiniilor negative și a prognosticului rezervat despre făt, tȃnăra mamă de atunci a ales, ȋntr-un act de curaj, să dea viaţă copilului. Copilul eram eu.’, a spus Andrea Bocelli.

S-a născut la data de 22 septembrie 1958 ȋn Provincia Pisa din Italia cu glaucom congenital, o boală rară care afectează nervul optic. Celulele nervului mor, iar vederea se poate pierde parţial sau total. A crescut la ferma părinţilor săi, printre podgorii și plantaţii de măslini.

Ȋn cazul lui Andrea Bocelli vederea s-a pierdut repede, boala avansȃnd ȋntr-un mod galopant. Avea numai 12 ani cȃnd, ȋn urma unei lovituri la cap, și-a pierdut total și irecuperabil vederea. Se afla la un meci de fotbal, iar lovitura a produs o hemoragie a creierului.

Născut cu talent muzical ce l-a făcut cunoscut ȋn ȋntreaga lume, copilul Andrea Bocelli a continuat să ia lecţii de canto, educaţia muzicală fiind ȋntotdeauna o prioritate pentru el. A luat lecţii de pian, flaut și saxofon. De asemenea, Bocelli a studiat și Dreptul, fiind recunoscut ca avocat de excepţie ȋn Pisa.

Ȋn anul 1992, Andrea a fost remarcat la audiţiile pentru tenori unde a fost ales să interpreteze banda demo a piesei Miserere’ a lui Pavarotti. La auzul vocii, Pavarotti a fost impresionat. Acesta a obţinut un succes spectaculos, ȋnregistrȃnd Miserere’ ȋmpreună cu Zucchero. Cȃnd Zucchero și-a ȋnceput turneul European, l-a invitat pe Andrea Bocelli să interpreteze acest cȃntec, potrivit avantaje.ro

După ce a citit cărţile lui Tolstoi, Bocelli a trecut la catolicism, văzȃnd viaţa ca pe o experienţă ȋncărcată de semnificaţie. Întreagul destin al omului care a devenit Andrea Bocelli ne demonstrează astăzi că bagajul cu care vii pe lume nu este o povară pentru desăvârșirea unui s-a născut pentru a fi exemplu lumii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *