Președintele României a fost vaccinat anti-COVID-19 vineri, 15 ianuarie, la ora 10.10, la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Iohannis s-a vaccinat în direct. Preşedintele a primit prima doză de vaccin, urmând ca rapelul să fie făcut în cel mult trei săptămâni.

A doua etapă de vaccinare anti-COVID începe vineri pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații după ce s-a vaccinat anticoronavirus. Iohannis a fost imunizat la Spitalul Militar Carol Davila și a așteptat mai apoi 15 minute pentru a nu avea reacții adverse.

„Tocmai m-am vaccinat. E o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin e sigur și eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și respectarea măsurilor de restricții ne vor scoate din pandemie”, a declarat Iohannis.

Din categoria celor cu grad ridicat de risc fac parte adulţii cu vârsta peste 65 de ani, precum şi persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

Tot în această etapă vor fi imunizaţi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *