Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat, miercuri seara, că propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier este „o glumă”, „o cacealma” cu care președintele intenționează să își impună Guvernul.

„O glumă. Probabil este o cacealma pe care preşedintele Klaus Iohannis o foloseşte în negocierile cu celelalte forţe politice cu care intenţionează să-şi impună Guvernul. Florin Cîţu nu poate fi o propunere serioasă de prim-ministru”, a spus George Simion, la B1.

Liderul AUAR a precizat că partidul său nu va intra în nicio coaliție, iar despre numele vehiculate pentru a fi premier, respectiv Florin Cîțu (PNL), Alexandru Rafila (PSD) sau Dacian Cioloș (USR PLUS) afirmă că niciunul nu l-a convins.

Simion a afirmat că este dispus să negocieze cu partidele care vor să dea noul Guvern.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis miercuri ca Florin Cîțu să fie propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru.

Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a fost votat de membrii BPN al PNL pentru a fi propunerea formațiunii de premier. A existat o singură abținere.

Florin Cîțu a fost, miercuri seară, la Palatul Cotroceni pentru a purta o discuție cu președintele Klaus Iohannis asta după ce fostul premier Ludovic Orban s-a întâlnit, la rândul său, cu Iohannis.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *