Există un loc în România în care vă puteţi petrece vacanță în linişte, fără aglomeraţie şi în siguranţă, chiar dacă ne aflăm în pandemie de coronavirus.

Anunţarea ridicării stării de urgenţă după data de 15 mai a început să le dea speranţe oamenilor că îşi vor putea face concediile, anul acesta. Din păcate, însă, pandemia nu a trecut, riscul de infectare cu contaminare este încă ridicat mai ales în spaţiile aglomerate. Motiv pentru care este greu de crezut că vom putea reveni în staţiunile de pe litoral, că vom vedea anul acesta plaje supraaglomerate, restaurante şi autoserviri pline ochi de oameni, hoteluri la capacitate maximă, totul din cauza faptului că, după cum au anunţat în repetate rânduri autorităţile, ridicarea stării de urgenţă nu va însemna şi eliminarea tuturor restricţiilor, urmând ca distanţarea socială să fie, în continuare, necesară.

În aceste condiţii – şi nu numai – una dintre cele mai bune destinaţii de vacanţă din România, un loc unde ai parte de linişte, de natură, de plimbări prelungite, de plajă, soare este Delta Dunării.

O destinaţie unică în Europa care, din păcate, nu este exploatată din punct de vedere turistic la potenţialul pe care îl are.

Vorbim de un loc în care ai nenumărate posibilităţi de cazare: de la camping, cort, până la restorturi de lux care au fost construite în zonă. Un loc bun atât pentru familiile cu copii, care vor să aibă tot confortul la dispoziţie, cât şi pentru cei dornici de aventură. Un loc atât pentru relaxare, plimbări, dar şi pentru amatorii de pescuit.

Iar cum nu este la fel de aglomerată aşa cum este litoralul, unde, în sezon, cu greu mai găseşti cazare, Delta Dunării este destinaţia ideală în timpul pandemiei de coronavirus, având în vedere că aici nu este atât de multă lume, riscul de infectare fiind, evident, mai redus. În deltă se face un turism lent, de vizitare, în contrast cu forfota din staţiunile precum Mamaia sau cele montane, de pe Valea Prahovei care sunt arhipline vara.
Sursa dcnews


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *