717 cetățeni români au fost uciși de COVID-19 în cele aproape două luni de la izbucnirea epidemiei, iar bilanțul deceselor tinde să capete proporții dramatice, mai ales că ne apropiem, potrivit specialiștilor, de un prim vârf al îmbolnăvirilor, estimat la peste 14.000 de cazuri. Printre persoanele care și-au pierdut viața se numără și un bărbat în vârstă de 73 de ani din județul Alba, internat în data de 28 aprilie la Spitalul Municipal Blaj, pe secţia Interne.

Doi soți au murit de coronavirus la câteva zile distanță unul de celălalt
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, acestuia i-au fost recoltate probe în data de 26 aprilie, două zile mai târziu s-a confirmat că era infectat cu COVID-19, iar miercuri, 30 aprilie, s-a stins din viață, pe patul de spital. Suferea şi de alte afecțiuni, precum insuficienţă respiratorie acută, BPOC și obezitate.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât în 26 aprilie murise şi soţia, în vârstă de 64 de ani. Se pare că cei doi contractaseră virusul de la fiica lor, care s-a și vindecat între timp. Din păcate, pentru părinții săi nu s-a mai putut face nimic, având în vedere vârsta înaintată și celelalte boli asociate.

Media de vârstă a celor 11 persoane decedate până în acest moment în județul Alba este de 69 de ani. Conform datelor transmise de autorități, vorbim despre şase femei şi cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 de ani şi 90 de ani. Toți acești pacienți sufereau și de alte afecțiuni cronice sau cardiace, ceea ce a accentuat evoluţia infecţiei cu coronavirus.

Deces 11
Bărbat, 73 ani. Dată internare: 28.04.2020 în Spitalul municipal Blaj, secţia interne. Dată recoltare: 26.04.2020. Dată rezultat: 28.04.2020. Data deces: 30.04.2020. Comorbidităţi: Insuficienţă respiratorie acută, BPOC, Obezitate.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *