1. Denumirea oficială a Elveției este Confederatio Helvetica, provenită din latină. De aici provine și abrevierea CH.
2. Elveția are patru limbi oficiale: germană, franceză, italiană și retoromană.
3. Profesorii din Elveția sunt cei mai bine plătiți la nivel european. Salariul unui profesor poate ajunge și la 112.000 de dolari pe an.
4. În Geneva se află cea mai scumpă cameră de hotel din lume, aceasta costă nici mai mult nici mai puțin de 80.000 de franci pe noapte. Aceasta a găzduit de-a lungul timpului personalități precum Bill Gates și Rihanna.
5. Tot în țara cantoanelor a fost creat un inel în valoare de 68 milioane dolari, realizat în totalitate din diamant.

6. Există locuri în Elveția unde poți să te bucuri de o priveliște asupra munților stând la umbra unui palmier. Lugano este cel mai bun exemplu.

7. Conform statisticilor, Elveția este locul perfect în care să te naști și să crești. E de la sine înțeles de ce

8. Dacă îți place să conduci cu viteză, Elveția nu e țara potrivită pentru tine. Există sancțiuni dure pentru cei care depășesc limita de viteză pe drumurile elvețiene. De exemplu, un singur kilometru peste limită te poate costa 60 de franci. Mai mult decât atât, Elveția aplică amenzi și în funcție de venitul pe care îl ai într-un an de zile. Mai exact, amenda este de 25% din venitul realizat anual.

9. Elveția se numără printre primele țări care și-au declarat neutralitatea, în 1815.

10. Deși neutră, Elveția are propria armată, nu cu scopul de a se implica în război, ci mai degrabă de apărare a populației.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *