Vremea rea continuă să pună probleme în unele zone ale țării. Joi seara, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă alertă de vreme severă.

ANM a emis o nouă informare de fenomene severe. Zonele unde se va depune strat de zăpadă
Potrivit meteorologilor, în următoarele ore, în mai multe zone ale țării, sunt așteptate precipitații abundente, sub toate formele, dar și vânt puternic.

Deși ne aflăm în plină iarnă, doar în zonele de munte va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

Informarea meteorologică va fi valabilă până joi la ora 10.00 și vizează toată țara, conform site-ului ANM.

Specialiștii spun că în această dimineață încă vor mai fi precipitații moderate cantitativ.

Ele vor cădea la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone. Treptat, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice.

Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă.

Izolat vor fi depuneri de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Prognoza pentru București. Vreme rece și precipitații mixte
Vremea rea va fi prezentă și în Capitală. După mai multe zile cu valori termice de primăvară, urmează o zi de joi cu vreme rece, ploaie, lapoviță și ninsoare.

”Vremea va fi închisă și se va răci față de ziua precedentă. Îndeosebi în prima parte a zilei se vor semnala precipitații mixte (ploaie, lapoviță, iar temporar și ninsoare), ce vor favoriza și depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel maxima se va situa în jurul a 2 grade”, se arată în prognoza specială emisă de ANM pentru București.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *