Papa Benedict condus Biserica Catolică timp de mai puțin de opt ani până când, în 2013, a devenit primul Papă care a demisionat de la Grigore al XII-lea în 1415.

Papa Benedict al XVI-lea a murit
Benedict și-a petrecut ultimii ani la mănăstirea Mater Ecclesiae din zidurile Vaticanului. Succesorul său, Papa Francisc, a spus că l-a vizitat acolo frecvent, îngrijorat de starea sa. Vaticanul a transmis într-un comunicat: ”Cu tristețe vă informăm că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viață astăzi, la ora 9:34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informații suplimentare vor fi furnizate cât mai curând posibil”.

Deși fostul pontif era bolnav de ceva vreme, Sfântul Scaun a spus că starea lui a fost agravată din cauza înaintării în vârstă.

Miercuri, Papa Francisc a făcut apel la audiența sa finală a anului la Vatican să ”spună o rugăciune specială pentru Papa Emerit Benedict”, despre care a spus că este foarte bolnav. Născut Joseph Ratzinger în Germania, Benedict avea 78 de ani când, în 2005, a devenit unul dintre cei mai bătrâni papi aleși vreodată.

Pentru o mare parte din papalitatea sa, Biserica Catolică s-a confruntat cu acuzații, pretenții legale și rapoarte oficiale despre decenii de abuz asupra copiilor de către preoți. La începutul acestui an, fostul Papă a recunoscut că s-au făcut erori în gestionarea cazurilor de abuz în timp ce era arhiepiscop de München între 1977 și 1982.

Joseph Alois Ratzinger s-a născut la 16 aprilie (Sâmbăta Mare) 1927 la Schulstrasse 11, casa părinților săi din Marktl am Inn, Bavaria și a fost botezat în aceeași zi. A fost al treilea și cel mai mic copil al lui Joseph Ratzinger Sr., un ofițer de poliție, și al soției sale, Maria (n. Peintner), a căror familie era din Tirolul de Sud.

Tatăl său a servit atât în poliția de stat bavareză (Landespolizei) cât și în poliția națională regulată germană (Ordnungspolizei) înainte de a se retrage în 1937 în orașul Traunstein. The Sunday Times l-a descris pe Ratzinger mai în vârstă ca fiind ”un anti-nazist ale cărui încercări de a controla cămășile maro ale lui Hitler au forțat familia să se mute de mai multe ori”.

Potrivit International Herald Tribune, aceste relocari erau direct legate de Joseph Ratzinger Sr. rezistența continuă a lui la nazism, care a dus la retrogradări și transferuri. Fratele papei, Georg, a spus: ”Tatăl nostru a fost un dușman amar al nazismului pentru că el credea că este în conflict cu credința noastră”.

Familia s-a confruntat cu programul de eutanasie pentru persoanele cu handicap al regimului nazist. John Allen, un biograf Ratzinger, relatează o revelație făcută de cardinalul Ratzinger la o conferință la Vatican pe 28 noiembrie 1996: ”Ratzinger avea un văr cu sindrom Down care în 1941 avea 14 ani. Acest văr era cu doar câteva luni mai tânăr decât Ratzinger și a fost luat de autoritățile naziste pentru „terapie”. Nu după mult timp, familia a primit vestea că acesta a murit, probabil unul dintre „indezirabilii” eliminați în acea perioadă”.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *