Care este trucul pentru varza de sarmale, dacă este prea acră sau sărată. Există un sfat al lui Sorin Bontea care ar putea salva multe gospodine.

Ce să faci dacă varza de sarmale este acră sau sărată
Dacă te-ai confruntat vreodată cu situația în care vrei să pregătești sarmale, dar guști înainte varza murată și este fie prea acră sau prea sărată, atunci avem un truc pentru tine care te poate salva de sărbătorile de iarnă, nu numai pe tine, ci și masa festivă!

Conform lui Chef Sorin Bontea, dacă avem o varză care este prea acră sau sărată, putem să spălăm frunzele în apă călduță sau le punem în apă timp de o oră înainte de a ne apuca să pregătim sarmalele.

„Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă călduță sau se pun la desărat cu o oră înainte”, a spus cheful, conform Ego.

Rețeta de sarmale a lui Sorin Bontea. Trucul său secret
Sorin Bontea a transmis și care este rețeta lui de sarmale.

Faimosul jurat de la emisiunea Chefi la cuțite a transmis că folosește carnea mixtă, un amestec de carne tocată de porc și de vită, o jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame ceapă, dar și costițe afumate pentru a avea un gust și mai bun. Acesta folosește circa două kilograme de varză acră.

În ceea ce privește condimentele, chef Sorin Bontea a mărturisit că folosește doar câteva, anume 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.

Sorin Bontea a transmis ce pași urmează pentru rețeta de sarmale de sărbători și care este trucul său secret pentru o carne fragedă:

„Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu.

Punem carnea într-un castron mare, apoi adăugăm ceapa şi orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec şi o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea”, a transmis acesta.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *