Bradul de Crăciun e bucuria şi a celor mici, şi a celor mari. Odată cu trecerea anilor, românii n-au mai împodobit pomul pe data de 24 decembrie, ci au făcut-o mult mai devreme, pentru a se bucura cât mai mult timp de magia Sărbătorilor.

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții care se leagă de perioada Sărbătorilor de iarnă.

Românii agaţă şi o monedă în brad
Artificial sau natural, mai mic sau foarte înalt, bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorii Nașterii Domnului. Se spune că printre decorațiunile pe care oamenii le aleg pentru a împodobi bradul de Crăciun ar trebui să se numere și o monedă.

De ce e important să pui un bănuț în bradul de Crăciun și ce simbolizează acest lucru? Deși împodobirea pomului ține foarte mult de gusturile fiecărei persoane în parte, există o tradiție veche de sute de ani pe care unii oameni o respectă chiar și în zilele noastre.

Se spune că este bine ca, printre globuri și beteală, oamenii să pună în brad o monedă. Aceasta ar trebui înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie. Tradiția spune că cei care pun o monedă în bradul de Crăciun vor avea parte de un an nou plin de bucurii, înfloritor și cu foarte multe realizări.

Moneda va atrage norocul și bogăția în casă și le va aduce celor care locuiesc în ea fericire și stabilitate.

„Înfloreşte” zona prosperității și a banilor
Unde ar trebui poziţionat bradul de Crăciun 2022 în casă? Locația perfectă pentru brad este fie în zona Bogăției, a Renumelui sau a Familiei din casă. Zona Bogăției este camera din colțul din stânga sus al casei sau colțul din stânga sus al oricărei încăperi. Dacă nu există spațiu, poziționează bradul în partea de nord a casei.

Zona prosperității și a banilor este vizavi de ușa de la intrare. Formele triunghiulare afișate în aceste zone sporesc finanțele, abundența și prosperitatea. Zona familiei se află în partea stângă a casei.

Având în vedere că acest copac este unul ale cărui frunze nu pică indiferent de anotimp, ci își păstrează frumusețea întregul an, bradul de Crăciun este considerat pomul vieții și îl simbolizează, de fapt, pe Iisus Hristos, care a învins moartea.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *