Câtă ceapă trebuie să pui la 1 kilogram de carne pentru sarmale. Trucul simplu pe care trebuie să-l știe orice gospodină. Asta va da un gust senzațional.

Câtă ceapă trebuie să pui în sarmale
Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Deși sunt considerate o mâncare grea, românii iubesc sarmalele servite lângă mămăliguță, uneori cartofi, iaurt sau smântână. Deși sarmalele nu sunt un fel de mâncare originar de la noi din țară, gospodinele noastre au diferite trucuri, pentru ca gustul lor să fie unul foarte bun. Bineînțeles că, rețelele de sarmale diferă în funcție de regiune. Așa că, fiecare gospodină face sarmale cum știe ea mai bine sau după rețete din bătrâni.

Ca să fie totul ca la carte, multe gospodine țin cont de anumite lucruri. Orezul este unul dintre ingredientele de bază ale sarmalelor și de precizat este faptul că acesta nu trebuie folosit în cantitate prea mare. Orezul trebuie să reprezinte 10% din cantitatea de carne pe care o folosiți. Pe lângă orez, gospodinele trebuie să aibă grijă și la alte aspecte. Nu se pun ouă în compoziție, pentru că sarmalele vor fi tari. La 1 kilogram de carne trebuie să folosiți circa 400 de g de ceapă, adică 1-2 cepe mari. Este știut faptul că ceapa multă dă dulceață sarmalelor și le face fragede.

Ingrediente sarmale
pulpă porc – 1000 g
pulpă sau piept vită cu grăsime-200 g
2-3 cepe mari (cam 400 g ceapa)
100 – 150 g orez cu bob rotund
1 morcov mic
1 lingură țelină rădăcină rasă
2 linguri mălai
sare, piper, coriandru, cimbru, boia de ardei dulce, iute, ardei iute, chimen macinat
mărar și patrunjel
1-2 linguri untură sau ulei
pasta de tomate sau suc de roșii
1 cană cu vin alb (cam 200 ml)
varză proaspată sau murată


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *