Este zi de doliu atât în lumea filmului din România, cât și în lumea credinței. S-a stins din viață Monica Fermo, la vârsta de 65 de ani. Aceasta era una dintre cele mai frumoase actrițe de pe scena Teatrului Național din București, dar, la un moment dat, a luat decizia de a renunța la faimă și a-și dedica viața bisericii, astfel că s-a făcut călugăriță în Ierusalim.

Actrița devenise călugăriță
A murit Monica Fermo, una dintre cele mai frumoase actrițe de pe scena Teatrului Național din București. Actrița a decedat la vârsta de 65 de ani. Aceasta s-a retras de mult timp din lumea publică a țării, asta pentru a decis să urmeze calea credinței în Ierusalim.

S-a stins din viață Monica Fermo, cunoscută acum sub numele de Maica Ecaterina. Actrița avea vârsta de 65 de ani, iar de mai mulți ani a decis să se retragă din lumea faimei și să urmeze lumea credinței.

În anul 1970, Monica Fermo era una dintre cele mai frumoase actrițe din lumea teatrului românesc, iar aceasta era denumită „blonda fatală” a Teatrului Național din București.

„Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea”, mărturisea regretata actriță pe atunci.

Călugărița a fost născută dintr-un tată evreu și o mamă rusoaică, iar ea nu a fost botezată în religia creștină. Chiar ea singură a decis să facă acest pas către credință, la vârsta de 32 de ani, primind atunci și numele de Elena.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că drogurile şi crima, violenţa la scară largă, nu existau pe vremea aceea, că le-aş fi împlinit şi pe acelea. Toate le-am făcut într-o nonşalanţă, într-o frenezie a tinereţii.

Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri… La 30 de ani aveam senzaţia fizică că purtam mereu în spate un sac extraordinar de greu”, a mai povestit aceasta la acea vreme.

Actrița devenise călugăriță

Monica Fermo a ales, în cele din urmă, o altă cale. Actrița s-a decis să meargă în Țara Sfântă, loc unde a devenit măicuță la o mănăstire din Ierusalim. În Ierusalim, aceasta a devenit Maica Ecaterina.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *