Din data de 14 noiembrie, anul 2022, pensionarii din muncipiul Botoșani, cu venituri la nivelul indemnizației sociale, pot depune cereri pentru a primi tichete sociale.

Tichetele sociale vor fi pentru pensionarii din Botoșani, iar cererile vor fi însoțite de copia actului de identitate și cuponul de pensie din luna anterioară.

Pensionarii vor primi tichete sociale de Crăciun

Cererile vor fi depuse la sediul Direcției de Asistență Socială din Botoșani, din strada Săvenilor nr.12, începând cu data de 14 noiembrie și vor putea fi ridicate din sediu de pe data de 21 noiembrie 2022, între orele 8:30-16:30.

Dacă va exista situația în care beneficiarul nu poate ajunge personal pentru a primi tichetele, ele vor putea fi ridicate de reprezentatul legal, care va trebui să arate actul de identitate, cât și al celui care beneficiază, în act original.

Liviu Toma, viceprimar, a spus că acordarea acestor tichete reprezintă o dovadă că sunt preocupați de rezolvarea problemelor senioriorilor din Botoșani.

„Acordarea acestor tichete reprezintă încă o dovadă a faptului că suntem preocupați de rezolvarea problemelor seniorilor botoșăneni. Îi așteptăm pe pensionarii cu venituri mici să facă demersurile necesare pentru a beneficia de acest ajutor”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Condiții pentru a beneficia de tichete sociale

Pensionarii care au peste 65 de ani și au un venit lunar care provine dintr-o singură pensie sau pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular, mai mic sau egal cu nivelul indemnizației sociale, stabilită în fiecare an prin legea bugetului de stat și multiplicată cu coeficientul de 1.02, adică 1.020 de lei, vor primi tichetele respective.

Pensionarii care vor cere aceste tichete nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi personale, sau indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav.

În schimbul acestor tichete de masă, pensionarii vor primi servicii care au aceeași valoare, și anume, haine, alimente, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Produsele vor fi achiziționate de la unitățile din lista care va fi distribuită pensionarilor odată cu primirea tichetelor.

Tichetele sociale se acordă încă din anul 2016, de două ori pe an, înainte de Crăciun și de Paște, iar în luna aprilie anul 2022, consilierii municipali au majorat valoarea tichetelor de la 50 la 100 de lei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *