Nostradamus a fost un astrolog francez care s-a născut în decembrie 1503 în Saint Rémy de Provence din sudul Franței sub numele de Michel de Nostradame. După ce a prezis cu exactitate evenimente marcante din istorie – cum ar fi ascensiunea lui Adolf Hitler, al Doilea Război Mondial, atacul terorist din 11 septembrie 2001 și Revoluția Franceză – multă lume a început să țină tot mai mult cont de informațiile pe care le-a lăsat în urmă.

Celebrul astrolog și medic a scris nu mai puțin de 6.338 de profeții înainte de 2 iulie 1566, ziua în care a murit.

Deși nu mai este de multă vreme printre noi, cuvintele lui trăiesc și astăzi, iar tot mai mulți oameni vor să le citească sau să le audă. Potrivit unor statistici, până acum, 70% dintre evenimentele prezise au avut deja loc.

Vrei să știi ce s-ar putea întâmpla în anul 2023, potrivit lui Nostradamus?

Dacă ar fi să analizăm în detaliu fiecare informație, am înțelege că urmează un an greu și că multe probleme se vor arăta la orizont. Iată ce pericole există pentru următoarea perioadă, conform profețiilor lui Nostradamus:

1. Va porni un război de amploare

Nostradamus a scris: „Marele Război va dura șapte luni, vor fi oameni morți din cauza faptelor rele”.

Acest lucru ne poate face să ne gândim la un Al Treilea Război Mondial, provocat de amplificarea conflictului din Ucraina, cauzat de invazia Rusiei. De asemenea, prezicătorul s-ar fi putut referi și la conflictul în curs de desfășurare din Asia de Sud-Est, născut între China și Taiwan, care amenință să angajeze și Statele Unite ale Americii într-un război nuclear. În predicția înfricoșătoare, acesta a menționat că orașul francez Rouen ar scăpa de acest război. „Rouen și Evreux nu vor cădea în mâinile regelui.”, a scris Nostradamus.

2. Oamenii nu vor putea vizita încă planeta Marte

Francezul a menționat în scrierile sale „o lumină care se stinge pe Marte”, sugerând că încercarea oamenilor de a vizita această planetă în 2023 va eșua. De asemenea, poate însemna și că planeta va intra în retrogradare.

Elon Musk, inginerul șef de la SpaceX, a dat de înțeles că oamenii vor ateriza pe Marte până în 2029; totuși, nu se știe dacă acest lucru se va întâmpla atât de repede, chiar în 2023, și nici dacă planul lui se va concretiza în următorii ani.

3. Papa Francisc va fi înlocuit

Nostradamus a prezis și momentul în care un nou papă va lua locul Papei Francisc. După spusele sale, succesorul acestuia va provoca un scandal de proporții.

Iată ce a scris: „În persecuția finală a Sfintei Biserici Romane, va fi Petru Romanul, care își va hrăni turma în mijlocul multor necazuri, după care cetatea cu șapte coline va fi distrusă, iar judecătorul cel cumplit va judeca poporul. Sfârșitul”.

4. Focul ceresc va schimba lumea

Nu se știe dacă este vorba despre un foc propriu zis sau dacă termenul este folosit în sens figurat. Cert este că, potrivit explicațiilor sale, o schimbare majoră se va produce în ceea ce privește ordinea mondială.

Altfel spus, din cenușa civilizației se va naște o nouă ordine mondială.

Alți adepți ai lui Nostradamus cred că acest lucru s-ar putea referi la „sfârșitul timpurilor” sau sfârșitul lumii, cu alte cuvinte.

5. O nouă alianță politică va zgudui lumea

Ultima predicție a francezului pentru 2023 vorbea despre o nouă alianță încheiată între două mari puteri; această unire de forțe poate avea loc între doi bărbați (unul puternic și unul slab) sau între un bărbat și o femeie. Se pare însă că efectele pozitive ale acestei decizii nu vor dura prea mult.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *