Oamenii se lupta in mod constant cu excesul de greutate. De fapt, Institutul National de Sanatate afirma ca 75% dintre americani sunt supraponderali.

Ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca acestia afirma, de asemenea, ca 33% dintre acesti oameni sunt obezi. Obezitatea si anumite afectiuni precum insomnia si alte tulburari de somn au o legatura cu excesul de greutate.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Chicago, atunci cand esti deprivat de somn, acesta iti poate afecta metabolismul si nivelul hormonilor. Deci, mai jos vei gasi cele mai bune bauturi inainte de culcare, care te vor ajuta sa scapi de excesul de greutate.

Lapte

Potrivit Men’s Health, un pahar de lapte (rece sau cald) te poate ajuta sa dormi mai bine, deoarece contine niveluri ridicate de calciu si triptofan.

De asemenea, o modalitate de a scapa de excesul de grasime este sa-l transformi in muschi. Conform cercetarilor din domeniul medicinei si al stiintei in sport, proteina de cazeina a laptelui este digerata lent, astfel incat aceasta poate ajuta la construirea muschilor peste noapte.

Bautura cu mere si Psyllium

Conform Daily Health Post, merele din aceasta bautura limiteaza absorbtia grasimilor din intestin si, de asemenea, faciliteaza transformarea grasimilor organismului in acizi grasi. In plus, un studiu publicat in 2003 in PubMed arata ca trei mere pe zi contribuie la scaderea in greutate.

Daily Health Post afirma ca atunci cand organismul consuma Psyllium, acesta se extinde pentru a forma o masa asemanatoare gelului pentru a extrage apa din colon. Acest lucru te ajuta sa elimini mai repede deseurile din colon.

Pentru a face aceasta bautura, tot ce ai nevoie este un mar, o ceasca de apa rece, doua lingurite de pulbere de Psyllium 100% si ¼ lingurita de scortisoara.

Taie marul cu coaja pe el si amesteca-l intr-un blender cu apa pana cand cele doua sunt omogene si netede. Apoi toarna amestecul intr-o ceasca mare si adauga Psyllium si scortisoara peste el. Bea imediat dupa ce amestecul este complet.

Suc de struguri

Sucul de struguri contine insulina; si, potrivit cercetarilor publicate in Cell Reports, insulina are capacitatea de a regla ritmul circadian al organismului.

In plus, un studiu realizat in 2015 in International Journal of Obesity a constatat ca resveratrolul, un antioxidant gasit in struguri, transforma, de fapt, grasimile albe care stocheaza calorii in grasimi maro care ard calorii.

Chefir

Men’s Health afirma ca chefirul ajuta la cresterea nivelului de bacterii sanatoase din intestin, ceea ce creste digestia adecvata si ajuta la absorbtia mai eficienta a mineralelor si a vitaminelor. In plus, cercetarile gasite in British Journal of Sports Medicine au constatat cum el ajuta la imbunatatirea somnului.

Bautura cu proteine din soia

Potrivit cercetarilor de la Universitatea din Birmingham, proteina din soia poate ajuta la imbunatatirea somnului prin inducerea melatoninei. De asemenea, triptofanul gasit in aceasta bautura poate ajuta la scaderea nivelurilor de cortizol, ceea ce te ajuta la combaterea grasimii abdominale.

Bautura cu cirese si Aloe Vera

Conform unui studiu publicat in Journal of Medicinal Food, sucul de cirese acrisor produce reduceri semnificative ale insomniei.

Un alt studiu gasit in European Journal of Nutrition explica faptul ca sucul de cirese poate creste nivelurile de melatonina, ceea ce iti imbunatateste calitatea somnului. Gelul Aloe Vera contine vitamine puternice, enzime, saponine, lignina si minerale, care pot ajuta la scaderea in greutate, conform Daily Health Post.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *