O veste tristă din lumea academică. S-a stins din viață profesorul Nicolae Lazăr. A fost sufletul asociației ATE Călțun – UNESCO și un împătimit al muntelui. Profesorul Lazăr a murit duminică, 5 septembrie 2021, la Iași. A fost unul dintre cei mai mari geografi ai țării.

A murit profesorul Nicolae Lazăr
Nicolae Lazăr a fost un cunoscut și iubit profesor de Geografie. Era cu adevărat pasionat de profesia sa și a murit în timp ce se afla la un congres al Societății Române de Geografie. Vestea morții sale a căzut ca un trăsnet pentru toți colegii săi și pentru elevii pe care i-a prețuit atât de mult.

Profesorul avea 71 de ani și ieșise la pensie de la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș

Nicolae Lazăr a fost președinte al Asociației de Turism și Ecologie Călțun – Club UNESCO.

Un fost elev de-al său a scris un mesaj de condoleanțe emoționant pentru profesorul Nicolae Lazăr.

Redăm o parte din acest mesaj care denotă prețuirea pe care elevul a avut-o față de dascălul său:

Multe amintiri minunate mă leagă de dumneavoastră, momente atât de speciale încât sunt greu de descris în cuvinte: de la pozele pe care mi le-ați făcut atunci când am căzut în mărăcini, până la clipele de bucurie la aflarea rezultatelor de la concursuri. Întotdeauna îmi era greu să țin pasul când urcam împreună pe munte.

Prin dumneavoastră am întâlnit persoane extraordinare, cu dumneavoastră am mers la Fălticeni și tot de la dumneavoastră am învățat că cele mai importante lucruri sunt: să fii om și să te bucuri de moment.

Atunci când o să mă rătăcesc, voi privi spre cer cu încredere că îmi veți arăta calea cea mai frumoasă.

Rămas bun, Domn’ Profesor…


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *