Anul trecut, Maria Dragomiroiu a iesit la pensie. Indragita cantareata de muzica populara a dezvaluit ce pensie are dupa 40 de ani de munca.

Desi este Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti, Maria Dragomiroiu a uimit pe toata lume cu pensia pe care o primeste lunar.

„Am 1.200 lei. Cam cum as putea sa traiesc eu? Eu, care am daruit atata bucurie oamenilor care imi asculta cantecele? Cum sa traiesc cu 1.200 de lei? Nu pot renunta la cantat, depind de el din punct de vedere financiar. Am nevoie sa traiesc, totul trece prin stomac. Nu suntem platiti ca artistii din afara, care isi permit sa se retraga la un moment dat”, a spus artista.

Chiar daca in satul Marcea, comuna Ionesti, judetul Valcea, localitatea natala a Mariei Dragomiroiu nu i s-a acordat nici un titlu, primarul general al Municiupiului Bucuresti, Gabriela Firea, i-a oferit titlul de “Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti”. Titlu acordat de Ziua Internationala a Iei.

“Doresc sa multumesc bucurestenilor si Consiliului General. Bucurestiul a devenit casa mea: aici mi-am intemeiat o familie, aici am avut intalniri cu oameni importanti care m-au facut ceea ce sunt!”, spunea artista.

Maria Dragomiroiu nu este singura care se afla in aceasta situatie, si alte artiste au pensii foarte mici, printre ele se afla si Maria Ciobanu, Elena Merisoreanu care are o pensie de 2000 de lei. Cea din urma a spus de ce are o pensie mai mare decat Maria Ciobanu.

“Nu poti sa spui ca ai pensie mica daca nu ai fost angajata la un ansamblu. Eu de la 16 ani am fost angajata. Nu stiu ca ea sa fie angajata la vreun ansamblu in Bucuresti. Eu am peste 30 de ani de munca la «Rapsodia Romana». Noi aveam turnee grele. Cand ieseam de pe scena, ieseam cu bruma la gura. Nu trebuie sa ne vaitam, ca nu e cazul”, a afirmat Elena Merisoreanu.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *