Prăjitură Pavlova. Simplu și delicios
Această rețetă de prăjitură Pavlova este ușor de preparat și absolut delicioasă.

Ingrediente:

4 albușuri

160 de grame de zahăr tos fin

1 plic de zahar vanilat

2 linguri de oțet de 9 grade

20 de grame de amidon de porumb

700 gr smântână pentru frișcă

2 linguri de zahăr pudră vanilat

fructe (căpșuni și kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.)

un sos de fructe

sare

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 120 de grade Celsius.

Albușurile se vor bate spumă cu un praf de sare, până se întăresc și cresc în volum. Se adaugă zahărul tos treptat, în timp ce se bate cu mixerul. Se adaugă oțetul și se bate până se topește tot zahărul.

Se adaugă amidonul și se amestecă încă 10-20 de secunde cu mixerul la viteză mare.

Pe tava cuptorului așezați hârtie de copt iar în mijloc trasați un cerc cu diametrul de 22-26 cm. Cu o spatulă puneți bezeaua în interiorul cercului.

Se bagă la cuptor la 120 de grade Celsius cam 1:30 ore. Se lasă blatul să se răcească bine.

Se bate smântâna pentru frișcă rece apoi se adaugă zahărul pudră vanilat și se bate în continuare până se întărește bine.

Frișca se distribuie într-un strat uniform deasupra blatului de bezea și se dă la frigider.

Puteți adăuga un sos de fructe, iar peste așezați fructele.

Poftă bună!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *