Frumusețea începe cu o sănătate bună, iar sănătatea este o adevărată reflectare a dietei și a altor obiceiuri benefice, cum ar fi exercițiul fizic. Starea pielii, a părului și a unghiilor sunt indicatori ai unei sănătăți bune, iar în multe culturi îngrijirea lor stă la baza frumuseții.

Consumul regulat de fructe și legume în dieta noastră ne va oferi o piele îngrijită și hidratată, precum și păr și unghii sănătoase. Dar, în plus, utilizarea lor ca ingrediente pentru măști și alte preparate este perfectă în tratamentele de înfrumusețare.

Iată câteva sfaturi de frumusețe pentru a profita de fructe și legume și a economisi la alte produse și tratamente mai puțin accesibile.

Mască pentru pielea uscată

Ingrediente:

– 1 pahar cu apă
– Gelatină
– O banană

Procedură:

Curățați banana, tăiați-o în bucăți mici și puneți-o în blender și adăugați un pahar de apă. După ce amestecați câteva minute și obțineți un amestec omogen, adăugați gelatina fără aromă și amestecați încă câteva minute. Scoateți amestecul cu o lingură și adăugați-l pe toată fața. Lasă masca să acționeze 25 de minute. Îndepărtați masca cu o dischetă umedă și clătiți-vă fața cu apă rece.

Mască antirid

Ingrediente:

– 1 roșie mică coaptă
– 1 iaurt natural

Procedură:

Purificați pulpa de roșii și puneți-o într-un recipient, apoi adăugați 4 linguri de iaurt și amestecați bine pentru a combina ingredientele. Aplicați masca pe toată fața și extindeți-o și spre gât, efectuând întotdeauna masaje circulare. Lăsați-l să acționeze 15 minute și apoi clătiți cu multă apă caldă. Această mască antirid trebuie aplicată o dată pe săptămână. După câteva săptămâni veți putea vedea rezultatele.

Mască pentru întărirea părului

Ingrediente:

– 1 pahar de lapte
– 1 morcov.

Procedură:

Tăiați morcovul în bucăți mici și puneți-l în blender. Adăugați laptele și amestecați. Aplicați masca pe tot părul timp de 30 de minute și apoi spălați-vă părul cu șamponul obișnuit. Morcovul întărește părul, deoarece are vitamina A. Această mască trebuie aplicată cel puțin o dată la 15 zile. În cazul în care aveți părul foarte slăbit, îl puteți aplica de 1 sau 2 ori pe săptămână.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *