În această dimineață, procurorii și mai mulți jandarmi au făcut percheziții la sediul Operei Naționale Române Iași, dar și în casele angajaților, după ce managerul instituției, Beatrice Rancea, a fost acuzată într-un dosar de corupție.

Fosta contabilă, pe care chiar ea a retrogradat-o din funcția de contabil-șef, este cea care le-a povestit polițiștilor ilegalitățile care ar fi fost comise de vedetă!Beatrice Rancea a fost săltată de mascați și dusă direct la audieri pentu a da explicații în fața procurorilor.

Pe numele lui Beatrice Rancea există mai multe plângeri
În prima z de primăvară, Beatrice Rancea nu a primit un mărțișor, ci o vizită surpriză din partea mascaților și a procurorilor, care o acuză de grave ilegalități! Acţiunea autorităților vine după un raport întocmit de Curtea de Conturi în care sunt explicate mai multe nereguli a căror autoare ar fi chiar Beatrice Rancea, pe numele căreia există mai multe plângeri penale.

Simona Alice Gogan este fostul contabil șef al Operei Naţionale Române din Iaşi, însă ea a fost demisă din funcție chiar de Beatrice Rancea, anul trecut și pusă pe un post de contabil simplu. Fără a sta prea mult pe gânduri, fosta angajată a trimis un memoriu trimis Ministerului Culturii în care povestește neregulile și ilegalitățile comise de vedetă. Se pare că Beatrice Rancea ar fi folosit banii instituției publice în scop personal!

Fosta angajată povestește că în decembrie 2019, ar fi fost pusă să factureze 120.000 de lei către o firmă, însă fără să existe un contract încheiat cu aceasta la momentul plăţii.

„Au fost luate zece televizoare, frigidere, maşini de spălat, 20 de aspiratoare, laptopuri şi alte zeci de produse fără să existe documentele necesare din punct de vedere legal: referate de necesitate, procese-verbale de recepţia mărfii, plăţi către furnizori fără a fi încheiate contracte cu ei, doar în baza facturilor, fiind sute de produse care nu au trecut prin magazia centrală a Operei“, a spus Simona Gogan.
Acuzații tot mai grave la adresa lui Beatrice Rancea
Se pare că nu doar că s-ar fi folosit de banii publici pentru a-și satisface propriile nevoi, ci și ar fi angajat diverse persoane, pe care le-ar fi plătit din banii instituției, însă fără ca aceștia să presteze vreun serviciu Operei Iași. Simona Gogan spune că existau zeci de contracte de colaborare de acest fel.

Un caz este cel al lui Cristian Albu, de la Teatrul „Ion Dacian“ din Bucureşti, numit consilier pe resurse umane pe baza unui contract de telemuncă. Bărbatul ar fi ieșit în mare câștig din această „afacere”, ar fi primit un spor de condiţii vătămătoare de 15% și chiria apartamentului din Iași ar fi fost plătită de instituție.

Iar dacă credeați că asta este tot vă înșelați. Beatrice Rancea este acuzată de fosta contabilă și de fals în acte. Se pare că ar fi falsificat un contract în baza căruia şi-ar fi oferit sute de milioane de lei într-o perioadă în care instituţia nu mai avea bani să îşi onoreze obligaţiile curente.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *