Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile germane au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, sute de șoferi de TIR români se află la graniță în așteptarea unui test negativ pentru noul coronavirus.

Comisia Europeană îndeamnă țările Uniunii Europene să evite închiderea granițelor și impunere de restricții generale de călătorie.
Potrivit MAE, următoarele categorii de persoane pot intra în Republica Federală Germania, în mod excepțional:
cetăţenii germani şi membrii de familie ai acestora
persoanele cu reşedinţă sau drept de şedere în Republica Federală Germania
transportatorii de mărfuri
personalul medical
persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent
persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU
anumite categorii de lucrători necesari pentru menţinerea funcţionalităţii unor companii din branşe relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmând să fie stabilită la nivelul autorităţilor de land

Ce reguli trebuie să respecte persoanele care trec de granița Germaniei
Persoanele care pot intra în Republica Federală Germania trebuie să respecte, la rândul lor, o serie de reguli. În primul rând, să prezinte un test negativ de COVID-19, făcut în ultimele 48 de ore înainte de a sosi în țară. Ei trebuie să intre în carantină pentur o perioadă de 10 zile, care poate fi suspendată doar dacă un test negativ a fost efectuat după cinci zile.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *