Carmen Iohannis, soția lui Klaus Iohannis
Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, în data de 2 noiembrie 1960, la Reghin, România, este soția lui Klaus Iohannis, președintele în funcție al României. Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză.

Carmen Iohannis, asa cum n-ai mai vazut-o niciodata!

Carmen Iohannis este descendentă dintr-o familie română unită (greco-catolică) din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș. În copilărie a practicat baletul și a luat lecții de pian, iar în perioada comunistă a participat la slujbe clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința particulară a acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu, slujbe la care a participat și Klaus Iohannis.

L-a cunoscut pe Iohannis când avea 22 de ani, în studenție, prin prieteni, și s-au căsătorit șapte ani mai târziu, în 1989. Imediat după absolvirea facultății, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu.

După revoluție ambii dascăli au ajuns să predea la liceele în care fuseseră elevi, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. Cuplul Iohannis nu are copii. Carmen Iohannis este o simpatizantă a familiei regale a României și este o admiratoare a culturii britanice.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *