Tragedia de la Institutul Matei Balș din Capitală poate aduce măsuri radicale pe plan politic. AUR face un apel public către Guvern pentru a elimina subvențiile alocate partidelor politice.

Formațiunea intrată în premieră în Parlamentul României în urma alegerilor din 6 decembrie 2020 cere ca banii să fie direcționați urgent către renovarea spitalelor din România.

Reprezentanții Partidului Alianța pentru Unirea Românilor dezvăluie că este vorba de o sumă anuală de 36 milioane euro care poate fi folosită în acest scop sanitar.

AUR, apel către Guvern după tragedia de la Matei Balș: ”Luați banii de la partide și salvați viețile oamenilor”
Conducerea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) face un apel public către Guvernul condus de Florin Cîțu, imediat după tragedia de la Matei Balș, și cere să fie eliminate subvenţiile alocate partidelor politice, iar banii să fie direcţionaţi urgent către renovarea spitalelor din România.

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu reamintește opiniei publice că este vorba de o sumă anuală de 36 milioane euro care poate fi folosită în acest scop, pentru renovarea unităților medicale.

”Românii ard de vii în spitale. După drama de la Piatra Neamț, acum și la Spitalul Matei Balș. Asta este crimă deja! Facem un apel către Guvernul României să direcționeze urgent fondurile necesare renovării spitalelor din România, începând cu subvențiile alocate partidelor politice.

Doar din aceasta sursă, vorbim de 36 milioane de euro, anual! Luați banii de la partide și salvați viețile oamenilor”, este comunicat AUR pe Facebook.

Cinci persoane au murit în incendiul de la Matei Balș
Numărul total al persoanelor decedate în incendiul care a afectat vineri patru saloane situate la parterul unui pavilion al Institutului Matei Balş din Capitală a ajuns la cinci după ce într-o baie a fost găsit încă un cadavru carbonizat.

Inițial, alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese transferată.

Peste 50 de pacienți au fost transferați la alte spitale din București în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”. Zece dintre aceștia sunt internați la Terapie Intensivă, trei fiind intubați, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății.

Oficial, nu se cunoaște cauza incendiului. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru omor din culpă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *