Primul sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS după alegerile parlamentare din 6 decembrie scoate în evidență ascensiunea AUR pe scena politică internă.

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu se află pe un trend ascendent, iar cele 9 procente obținute în urmă cu două săptămâni nu mai reprezintă în acest moment ceva surprinzător.

Dacă pe 6 decembrie AUR s-a dovedit a fi a 4-a formațiune politică a țării, din ultimele date sociologice rezultă că Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este pe locul 3, devansând USR PLUS.

Primul sondaj CURS de după alegeri: loc surpriză ocupat de AUR
Nebăgat în seamă de nicio casă de sondare a opiniei publice înainte de alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, AUR a dat peste cap toate pronosticurile și a obținut peste 9% atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

În prezent, conform ultimul sondaj CURS, formațiunea lui George Simion a trecut cu multe procente de 10% și se situează pe podiumul partidelor politice din țară.

Din datele sociologice prezentat luni, 21 decembrie, rezultă că PSD, partidul care a câștigat alegerile generale, își consolidează victoria și ajunge la peste scorul obținut pe 6 decembrie.

La întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?“, răspunsurile arată în felul următor:

PSD – 35%
PNL – 26%
AUR – 15%
USR – 14%
UDMR – 4%
PMP – 2%
Pro România – 2%
Altul – 2%
Din acest sondaj mai reiese faptul că partidele care au ratat Parlamentul, PMP și PRO România, sunt pe o pantă clar descendentă. De asemenea, PNL, care rămâne la guvernare, a scăzut sub 30%, valorile pe care le avea în sondajele de dinainte de alegeri.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *