Care e povestea singurei fotografii cu Draga Olteanu Matei în studenție.

Marea actriță Draga Olteanu Matei a murit în spital, în noaptea dintre marți și miercuri, la vârsta de 87 de ani, în urma unei hemoragii masive. Actrița a acordat ultimul interviu în urmă cu numai câteva luni, la TVR, ocazie cu care i-a dăruit moderatoarei, Irina Păcurariu, singura poză cu ea în studenție.

Cu câteva ore în urmă, jurnalista a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, în care relatează care este povestea din spatele fotografiei. Este vorba despre o imagine alb-negru, cu marginile mâncate de timp, dar atât de vie. Draga Olteanu Matei în studenție, rebelă, cu o țigară în colțul gurii.

Deși ținea mult la poză, actrița i-a dăruit-o Irinei Păcurariu, după ultimul interviu acordat anul acesta, cu câteva luni înainte de a muri. „Nu-i plăcea să i te adresezi cu Dumneavoastră. Era Draga și atât.O comoară de inteligență, umor, autoironie și har pe care le pot duce doar cei magistrali. Și ea așa a fost”, astfel începe jurnalista să relateze care e povestea din spatele celebrei fotografii.

„La UNITER,..se dau acolo fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Cramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat….acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, mi-a spus pe 28 iulie, când ne-am întâlnit pentru ultimul ei interviu”, spune Irina Păcurariu.

„Drum bun la îngeri, Draga, în Raiul de unde îți plăcea să spui c-ai fost trimisă cu toate darurile care ne-au făcut pe noi fericiți! Acesta este singura fotografie a doamnei Draga Olteanu Matei din studenție. Mi-a dat-o și mi-a spus: “Ia-o, eu nu mai am ce mai face cu ea!” Dumnezeu să o odihnească!”, conchide aceasta.

Sursa wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *