Un incendiu devastator a avut loc sâmbătă seara la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Opt pacienți intubați au murit și un cadru medical a suferit arsuri grave după ce a încercat să salveze victimele.

Ioan Cătălin Denciu, de 48 de ani, este medicul de gardă din cadrul spitalului ce a suferit arsuri de gradul II, III și IV din cauza flăcărilor. Acesta încerca să scoată pacienții din incendiu, însă costumul de protecție a fost cuprins de flăcări, conform Antena 3.

Până acum, 10 persoane au decedat în urma incendiului și 7 sunt în stare critică. Inițial, 7 persoane și-au pierdut viața, însă alți trei pacienți din salonul în care a izbucnit incendiul au decedat.

Medicul de gardă de la ATI Neamț are arsuri grave, după ce a intrat să scoată pacienții din incendiu
Medicul care era de gardă în momentul declanșării flăcărilor este transportat la Spitalul Județean din Iași și are arsuri pe aproape tot corpul. Nu este singurul cadru medical rănit în incendiu, un alt medic având arsuri pe mâini. De asemenea, o asistentă a fost rănită, iar starea acesteia este stabilă.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 19, iar la secția de Terapie Intensivă erau internate 16 persoane. Ceilalți pacienți bolnavi de COVID-19 urmează să fie transportați la Spitalul Județean din Iași.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că opt dintre pacienții care și-au pierdut viața se aflau în salonul în care a izbucnit incendiul, iar alți doi erau în salonul alăturat.

Medicul care era de gardă la momentul respectiv prezintă și arsuri de gradul IV, după cum a menționat ministrul Sănătății. Din primele informații, incendiul ar fi pornit de la un scurt-circuit care ar fi cauzat explozia instalației de oxigen.

“Sunt 10 decedaţi, 8 din salonul unde a izbuncnit incediul şi 2 din salonul alăturat. Medicul ATI care a fost rănit în incendiu are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului iar circa 25% din arsuri sunt de gradul 4, localizate la nivelul membrelor. Din primele informaţii, incendiul a pornit de la un scurt-circuit.”, a declarat Nelu Tătaru pentru Antena 3.

Potrivit Digi24, directorul ANMCS Marius Filip a declarat că existau mai multe nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț din punctul de vedere al siguranței la incendii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *