Ce se intampla cu sarbatorile de Craciun si Revelion. Raluca Turcan a anuntat cate persoane pot fi in casa.

„Daca fac acasa cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Daca fac deja cu 30 de oameni, atunci, daca organele de control sunt sesizate, aplica amenzi”, zice Raluca Turcan.

Raluca Turcan spune ca si alti europeni isi toarna vecinii daca ii observa ca incalca legea: „Este o practica. Si nu doar in Romania. Nu inventam noi apa calda si nu sunt romanii mai delationisti decat alti cetateni din lumea aceasta. Si in Germania si in Elvetia unde sunt sesizate incalcari ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare si de respectare a legii. E ceva absolut firesc”, a spus vicepremierul.

Si Ludovic Orban a vorbit despre sarbatorile de iarna. Premierul a precizat ca, de Revelion, oamenii se vor putea caza in hoteluri, insa petrecerile private vor fi interzise.

“Putem sa mai amanam un pic dorinta de a ne distra sau ne putem distra intr-un mod in care sa nu se puna in pericol sanatatea. Faptul ca se organizeaza astfel de petreceri risca sa puna in pericol sanatatea. In general, foarte multi tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte multi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasa. Atunci cand un tanar se imbolnaveste, risca sa-si imbolnaveasca rudele, bunicii care sunt mai expusi. Rugamintea mea catre cei care participa la astfel de petreceri este sa amane”, a declarat Ludovic Orban.

Fara petreceri de revelion

“Petrecerea de Revelion este considerata o petrecere privata, cum sunt nuntile, botezurile. Pot sa se duca la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a mai explicat premierul Ludovic Orban.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *