Iarna lui 2020 vine cu o veste foarte bună pentru sute de mii de români, care vor beneficia, din partea Guvernului, de vouchere în valoare totală de 720 de lei.

Informația a fost furnizată de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cel care a spus că o categorie de români vor beneficia din partea Executivului de vouchere în valoare de 180 de lei/lună.

Aceștia bani se vor acorda la începutului lunii decembrie, înainte de alegeri, în sistem retroactiv pe trei luni, adică în total o sumă de 720 de lei pentru fiecare cetățean.

Care sunt persoane care intră în posesia acestor 720 de lei? De acest ajutor extrem de important din partea Guvernului liberal vor beneficia sute de mii de pensionari.

Astfel, începând cu prima săptămână din luna decembrie, voucherele vor fi distribuite pensionarilor de peste 75 de ani, care au pensii minime sociale.

În decembrie, vârstnicii vor primi voucherele aferente lunilor septembrie, octombrie și noiembrie, care cumulat valorează 720 de lei.

”După cum se cunoaşte, valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe lună. Aceste tichete se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie a acestui an şi se vor da retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie.

Prin urmare, toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, respectiv 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcaţi pe vouchere sau pe carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a declarat Boloş, conform Mediafax.

Cum explică Boloș acordarea banilor înainte de alegeri
Întrebat de ce aceste vouchere se vor da cu o săptămână înaintea alegerilor, ministrul a răspuns că emitenţii de carduri au nevoie de 10 zile, conform contractului, să emită aceste carduri, care se distribuie apoi la prefecturi şi de la prefecturi ajung la autorităţile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.

”Este calculat pe zile. Pentru noi este important ca programul operaţional de sprijin al persoanelor dezavantajate să nu decomită banii, banii să ajungă la beneficiari. Este vorba despre persoane care au o anumită vârstă şi aşteaptă acest ajutor de la noi.

Calculele le-am făcut împreună cu colegii şi regimul acesta pentru 300.000 de beneficiari de emitere a carduri şi de distribuire a lor nu este unul foarte simplu.(…) Dacă nu am repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde banii alocaţi şi este păcat”, a punctat Boloş, conform sursei citate.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *