A fost descoperit primul caz de Covid-19 și gripă apărute simultan la un pacient. Acest lucru sperie specialiștii.

Situația complicată a fost întâlnită la o persoană din Mexic. Cele două boli ar pune o presiune și mai mare asupra sistemului sanitar din această țară, conform EFE.

”Trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris luni pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă în Mexic.

Prima persoană care are simultan COVID-19 și gripă este din Mexic
Primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană, a fost confirmat în Mexic.

“Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a precizat Alejandro Macias.

Guvernul mexican a confirmat prima infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 şi cu gripa sezonieră la o persoană de 54 de ani. Aceasta suferă de o boală autoimună, a avut cancer și o afecțiune pulmonară cronică.

“A fost raportat în Mexic primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”, a spus Jose Luis Alomia, director general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Pacienta a fost spitalizată şi stare ei de sănătate este bună. Femeia a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie, fapt ce a determinat spitalizarea ei la Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubirán.

După mai multe săptămâni de spitalizare pacienta a ieșit din spital, dar a revenit după doar câteva zile. Acesta a fost momentul când s-a descoperit că are și virusul gripal. Până astăzi, Mexicul a înregistrat în total 83.781 de decese şi 817.503 cazuri de COVID-19.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *