Raed Arafat, anunt despre noi masuri ce vor fi luate de autoritati. In contextul actual se impun noi masuri in mai multe zone din din Romania.

Seful DSU a transmis ca vor vi luate o serie de noi restrictii in cazul localitatilor sau municipiilor care au o incidenta de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Printre aceste masuri se numara purtarea obligatorie a mastii de protectie in spatiile inchise, dar si deschise.

De asemenea, in zonele respective, restaurantele urmeaza sa fie inchise, iar evenimentele precum nuntile si botezurile vor fi interzise.

”In primul rand toate comitetele Judetene Municipale, inclusiv ale Municipiului Bucuresti urmeaza sa se intruneasca in regim de urgenta sa analizeze situatia epidemiologica din toate localitatile si sa ia toate masurile prevazute prin hotararile de Guvern in contextul unei incidente de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Purtarea mastii de protectie in spatiile inchise, dar si deschise unde exista aglomeratie. Interzicerea evenimentelor precum nunti, botezuri in zone in care incidenta cazurilor este de 1,5 la mia de locuitori in ultimele 14 zile. Sistarea sau inchiderea restaurantelor in interior in zonele care depasesc 1,5 la mia de locuitori”, a declarat Arafat.

Secretarul de Stat face apel catre Comitetele Judetene.

”Solicitam la toate Comitetele Judetene si Municipiul Bucuresti sa implementeze masuri acolo unde regula o impune”, a mai spus seful DSU.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *