Nelu Tătaru îi anunță pe români că urmează o lună „grea”, iar în cel mai fericit caz ne putem gândi la o scădere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 din octombrie.

Ministrul Sănătății crede că luna septembrie va fi complicată din cauza campaniei electorale, a alegerilor și a redeschiderii anului școlar.

Cu toate acestea, Tătaru crede că România va intra pe o pantă descendentă din octombrie, dacă populația va respecta toate restricțiile și regulile impuse de autorități.

Nelu Tătaru se așteaptă ca numărul de cazuri de Covid-19 să scadă din octombrie
„Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a explicat Tătaru la TVR.

Ministrul a anunțat că în acest moment în România sunt 43 de localități care au indicele de infectare de peste 3 la mie, astfel sunt incluse pe harta roșie și elevii din acele localități vor învăța on-line.

Alte 14 localități au un indice între 1 și 3 la mie, ceea ce înseamnă că elevii de aici vor învăța prin rotație on-line sau la școală.

2.728 de localități ar avea indicele de infectare sub 1 la mie și vor putea să își trimită elevii la școală, fără probleme. Cu toate acestea, în situația în care elevii merg la școală toată lumea trebuie să respecte regulile de distanțare socială.

Coronavirus în România, 8 septembrie 2020. Rata infecțiilor din ultima zi a trecut de 12%. Capitala, cea mai afectată zonă. Live Update
„Consiliile de Administraţie ale şcolilor propun Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă scenariul pe care îl va urma acea clasă. Dacă vor opta pentru scenariul 1, faţă în faţă, atunci trebuie să existe acea distanţare de un metru, trebuie să existe masca şi dezinfectant, trebuie să existe acele circuite care se pot regăsi şi la intrarea în şcoală, şi pe holuri în pauze şi în curtea interioară a şcolii. Dacă nu se poate asigura acea distanţare de un metru, există acele separatoare care trebuie puse între cei doi copii”, a adăugat Tătaru.

Ministrul a dezvăluit că școala se va închide timp de 14 zile atunci când un elev se va infecta cu SARS-CoV-2.

„În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge către unitatea spitalicească iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile. În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a punctat Tătaru.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *