O româncă ce locuiește la doar 10 minute de portul din Beirut a povestit ce s-a întâmplat aseară în capitala Libanului.

Sorina Ziad Kaed, o româncă ce locuiește chiar lângă portul în care a avut loc deflagrația din Beirut, povestește cu greu cum au văzut ea și soțul ei tot ce s-a întâmplat.

”Locuiesc la 10 minute de portul din Beirut. Soțul meu este farmacist. Aseară, după explozie, cred că vreo 60 de persoane au ajuns la farmacie la soțul meu pentru a fi tratați pentru că nu mai sunt locuri în spitale. Foarte mulți oameni au fost răniți. S-au spart geamurile clădirilor, geamurile mașinilor, au căzut pur și simplu.

Guvernul face tot ce le stă în putință acum. Acel nitrat de amoniu se află de șapte ani în portul Beirut și nimeni nu a luat nicio măsură, iar acum se încearcă tot ce e omenesc posibil să se mai salveze. Sunt foarte mulți oameni dispăruți.

Se poate ca în urma exploziei corpurile unor oameni să fi ajuns în mare. Nu s-au făcut încă verificări și în mare, să scoată trupurile. O întreagă echipă de pompieri, de vreo 10 persoane, este dată dispărută. A fost ceva ca în filmele despre apocalipsă. Zgomotul care s-a auzit. A început totul ca un cutremur. După, la un minut, s-a auzit sunetul exploziei.

Mulțumesc lui Dumnezeu că la mine în casă nu s-a spart niciun geam. Aveam chiar copilul sub geam. Din 2013 se află acele depozite în portul Beirutului. Materialul a fost confiscat și trebuia depozitat într-un loc sigur. Corupția este foarte mare în Liban, se află sub colaps financiar. Suntem a doua Venezuela din lume. Inflația este de 462%. Dolarii se găsesc doar pe piața neagră la un preț infernal, lumea moare de foame și acum ne-a mai venit și bomboana de pe colivă, explozia”, a declarat Sorina Ziad Kaed în direct la România TV.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *