Mara Banica a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj in care arata comportamentul romanilor in aceasta perioada.

Iata mesajul integral:

“Testul rabdarii, testul Covid

Am trecut, zilele astea, prin emotii mari. A picat prima colega, apoi a doua, apoi simptome pe care ni se parea ca le avem cu totii. Nebunia testarilor la privat, transmisa pe toate posturile tv, incepuse deja. A culminat cu mizeria facuta celor de la CFR Cluj: 21 de fotbalisti au Covid la privat, dar nu au la stat.

Facusem deja prima testare, negativa, la un centru privat. Decid, fiind contact direct al cuiva deja infectat, sa sun la DSP. A fost un test al rabdarii. Trei ore de apeluri la care nu raspundea nimeni. Mail. Apoi mailuri. Vreo trei. La un moment dat, raspunde cineva la telefon, spre seara. Nici nu mai stiu la ce sector al Bucurestiului, sunam, pe rand, la toate. Tarziu in noapte, ne au testat acasa.

Am realizat ca e un test al rabdarii. Ca amaratii astia la la DSP muncesc 24 de ore pe zi. Ca sunt putini. Ca sunt obositi. Ca au puterea si dupa ce tipi la ei la telefon pentru ca nu ti raspund cand vrei tu, sa ti ureze sa fii sanatos. Poate ca sunt eu emotiva, habar nu am, dar mi se pare ca institutia asta, atat de importanta pentru noi romanii in aceasta perioada este pusa cumva la zid in presa pentru ca nu face mai mult.

Si nu face pentru ca Romania nu e Germania. Si nici n are sanse sa devina prea curand. DSP ul lucreaza cu angajatii redusi la 60% din capacitate, pentru ca si dau demisiile pe capete. DSP ul nu are oameni care sa raspunda la telefoane. DSP ul este ingropat in hartii, hartiute, avize, raspunsuri si statistici pe care trebuie sa le faca zilnic pentru mii si mii de oameni. Pentru o intreaga Romanie. Si n au cum.

De aceea vin si zic.. testul Covid este testul rabdarii absolute. Al asteptarii unui telefon la care intr un final cineva va raspunde. Si cand o va face, nu l injurati. Sunt oameni care muncesc cat pentru zece. Pacat de noi. De tara asta. Popor de smecheri, de bombardieri, ne meritam soarta.”, a scris Mara Banica pe pagina sa de Facebook.
Sursa fabricatinromania.info


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *