Alerta ANM. Meteorologii au emis Cod galben de fenomene extreme. Ploi torentiale, descarcari electrice, vant, vijelii si grindina vor lovi Romania in orele urmatoare. In zona de sud va fi cald, cu disconfort termic ridicat.

Codul galben de ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si izolat grindina expira la ora 23.00.

Cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp si izolat 40…50 l/mp in judetele Satu Mare, Maramures, Salaj, Suceava, Bistrita-Nasaud, Valcea, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin si Hunedoara.

In regiunile estice si sud-estice vremea va fi calduroasa, disconfortul termic ridicat si pe arii restranse, indicele de confort temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

ANM a mai emis o avertizare care intra in vigoare duminica, la ora 23.00, si este valabila pana luni, la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, in acest interval, la inceput in regiunile vestice si nord-vestice, apoi in special in cele nordice, centrale, precum si la deal si la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica.

Se vor semnala averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp si pe arii restranse 35-40 l/mp.

In zonele estice si sud-estice, in cursul dupa-amiezilor de duminica si luni, vremea va fi calduroasa, disconfortul termic ridicat si local indicele de confort temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *