Romania se mentine pe trendul crescator in ceea ce priveste numarul de cazuri de infectare cu COVID -19. In acest context, autoritatile sunt nevoite sa reintroduca unele reguli si masuri care s-au aplicat in starea de urgenta.

Astfel, din cauza numarului tot mai mare de cazuri, in municipiul Iasi, autoritatile reintroduc o parte din regulile si masurile din starea de urgenta.

Reguli in municipiul Iasi.

Populatia sa evite aglomerarile din piete sau mijloacele de transport in comun, iar masca de protectie va fi obligatorie chiar si in aer liber.

Totodata, se va lua temperatura cetatenilor la intrarea in piata, iar numarul de persoane care vor putea intra in perimetrul pietei va fi limitat la 100 de persoane.

Masurile s-au luat pentru evitarea intrarii orasului in carantina.

Reguli noi pentru comercianti, dezinfectarea strazilor pe timp de noapte. Persoanele in varsta sunt sfatuite sa nu iasa din casa.

“Iasiul, in momentul de fata, nu are un numar de locuri libere confortabil. Deci numarul de imbolnaviri sau al celor care sunt purtatori este in crestere”, a declarat Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, Carmen Dorobat.

“Purtarea mastilor si distanta in piete din starea de urgenta le-am reluat de astazi”

“Acele masuri de distantare si purtarea mastilor si distanta in piete din starea de urgenta le-am reluat de astazi. Politia Locala a fost invitata sa incerce sa fie un pic mai activa, inclusiv in zonele de cluburi, distractie”. Chirica a mai spus ca “Am mers pe aceleasi masuri din starea de urgenta pentru ca de fapt ne aflam intr-o situatie mai grea decat in starea de urgenta in ultima perioada, vrem sa fim cat se poate de preventivi, poate reusim sa incepem scoala in septembrie si in octombrie anul universitar. Nu incercam sa stricam viata nimanui. Nu vreau sa ajungem la carantinare, pentru ca o carantinare a municipiului Iasi, care e miezul Moldovei, ar fi extraordinar de dificila pentru toata regiunea”, a declarat primarul Iasului, Mihai Chirica.

Persoanele care nu respecta noile reguli vor fi amendati amendati de Politia Locala.
Sursa fabricatinromania.info


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *