Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, in stilul sau caracteristic. Usor ironic, Diaconu incearca sa redea din gandirea romanului in aceasta perioada.

Iata ce spune medicul:

“Eu cred ca, in secret, tot romanul spera ca numai vecinul lui prost, cocalar, ratat sau tip surplus moare de boala asta.

Eu cred ca, mai mult, la vestea ca lucrurile merg mai rau, romanul se bucura in sinea lui, ca doar raul altuia, binele lui.

Cred ca ii tresalta o nebanuita glanda apocrina pe undeva mai jos, pe ceafa, cand sfideaza bunul simt, ca doar bunul simt e pentru fraieri, pentru supusi si pentru sclavi, nu pentru el, adevaratul demn urmas al razboiului daco-roman.

Pana cand afla ca nu e vecinul lui.
Pana cand afla ca, surda ironie, de data asta altul se va bucura de boala lui. Face o febra, face un galci, iese pozitiv la proba testului.

La inceput il apuca sudalma. Face scandal. Injura tara, christosii si doctorii. N-are rabdare. Dati-va dracului, nu ma tineti pe mine in spital. Sau baaa, dati-mi ceva acum, sa moara mama! Dati-mi ce i-ati dat aluia care s-a facut bine, ala de-a plecat ieri acasa.

Dupa care nu vreau sa mor, Mamicuta mea, sarutmana doamna doctor, cum spuneti dumneavoastra domnu doctor sa va dea Dumnezeu si maicuta domnului sanatate!

Dupa care daca moare, moare.

Daca nu moare, odata il vezi iesind ca aprinde toate lumanarile posibile in toate bisericile imposibile. Dumnezeu ma iubeste, nu m-a lasat la greu! Stiam eu ca vegheaza tataie, mi-a pus o vorba buna. Plus ca am avut eu o verisoara care avea o vecina care s-a dus la Ierusalim si-a adus de-acolo niste pamant din tara sfanta. Boala? A trecut, gata. Care-o mai calca prin spitale.

Romanul victima miracolului pica prada intelepciunii cea de pe urma, dar nu se preda.

Astfel ca masa fudulilor e vesnic plina, iar mare mirare nu e ce va sa vina, ci cat de blanda a fost viata de pana acum.”, a scris Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *