Beatrice Ion, o tânără româncă, în vârstă de 23 de ani, în cărucior cu rotile, a îndurat umilințe dureroase în Italia. Românca a fost prima dată jignită în parcarea unui centru comercial, iar apoi a fost desființată și la un post de televiziune.

Episodul din parcare a început când un italian nervos că nu își poate parca mașina pe un loc de la centrul comercial a început să țipe la Beatrice și la tatăl ei. Când acesta a auzit că cei doi sunt străini a răbufnit de-a dreptul.

„Străini de r…t, întoarceţi-vă în ţara voastră, marş!”, apoi a spus „Handicapată de c…t”, după care s-a dus la tatăl fetei şi l-a lovit violent. În urma loviturii, victima a ajuns la spital cu fractură de pomete, potrivit corriere.it. Nici mama lui Beatrice nu a scăpat de furia bărbatului. Agresorul a ameninţat-o direct şi a făcut gesturi obscene: „Oricum, o prind eu pe stradă şi pe handicapata asta!”

Integrarea lui Beatrice în comunitate a fost o luptă continuă, iar atacul rasial suferit în urmă cu câteva zile la Ardea, pe coasta romană unde familia se mutase a fost vârful suferinței, povestea ieri românca: „Nu mă așteptam să meargă atât de departe. Cuvinte dure am mai primit și în trecut, dar niciodată violență”.

„Italia reală este cea care ne-a salutat, știu. Dar m-a durut”

Beatrice iubește Italia și poartă tricoul albastru al echipei naționale de baschet în scaun cu rotile, pentru că este cetățean italian de șase ani.

„Această fată vine la sală de foarte mult timp, avea probabil 11 ani și făcea reabilitare. Îi spun: hai să vedem cum te miști într-un scaun cu rotile. După câțiva ani câștigăm campionatul de tineret. Într-un scaun cu rotile, femeile se joacă cu bărbații”, spune Carlo Di Giusto, antenorul lui Beatrice.

„Italia reală este cea care ne-a salutat, știu. Dar m-a durut. Acesta este motivul pentru care trebuie să facem cultură, să spunem povești, să ne arătăm. Poate că doar vizionarea unui joc de baschet cu scaun cu rotile ar fi suficient”, a conchis Beatrice, potrivit sursei citate.
Sursa stiridiaspora.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *