Momente grele pentru fanii şi familia legendarei cântăreţe de muzică populară Maria Ciobanu, care în prezent are mari probleme de sănătate.

Iubită şi apreciată de multe generaţii de români, cea care este supranumită „ciocârlia cântecului popular românesc” trebuie să treacă de o mare cumpănă.

Viaţa agitată şi marcată multe concerte, turnee, deplasări lungi şi nopţi nedormite pare să-şi fi pus amprenta asupra sănătăţii celebrei cântăreţe de muzică populară.

„Deși a avut o viață activă, plină de călătorii în toată lumea, se pare că lucrurile nu mai merg atât de bine pentru artista ajunsă la vârsta de 83 de ani.

Aceasta s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate, pe care le tratează în America”, anunţă huff.ro.

Conform sursei citate, sănătatea Mariei Ciobanu s-ar fi deteriorat semnificativ în ultimul an. În afară de problemele cardiace, ea a suferit şi un AVC.

O apropiată a marii artiste a dezvăluit că în urmă cu un an Maria Ciobanu a suferit un accident vascular din cauza căruia și-ar fi pierdut complet memoria.

Din păcate pentru ea şi pentru cei care o cunosc, în urma acelei probleme de sănătate ar fi intervenit și alte schimbări majore.

De atunci, cântăreaţa a rămas cu dureri mari de cap, acuză stări acute de oboseală și cu greu ar mai sta în picioare pentru cel mult 20 de minute.

„De altfel, afecțiunile de tip cardiac i-ar provoca o respirație greoaie și palpitații. În acest moment, artista se află sub supraveghere medicală în America.

În următoarele 5 luni nu ar avea voie să călătorească cu avionul, fiind predispusă unui alt accident vascular.

În momentul în care a văzut-o, medicul i-a administrat rapid un tratament, i-a făcut analizele și i-a explicat că nu mai are voie să facă timp de 4, 5 luni niciun zbor”, mai arată huff.ro.

Sursa citată menţionează că în cele din urmă, Maria Ciobanu a transmis fanilor săi că se simte bine și singurele probleme cu care se confruntă sunt cele din cauza vârstei.

„Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Ciobanu, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, «pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală».

Tot el i-a conferit, la 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – Arta Spectacolului, «în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului».

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

După eveniment a urmat un dineu în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș. Printre personalitățile care au mai fost decorate s-au aflat Draga Olteanu-Matei și Stelian Tănase, președintele-director general al Televiziunii Române, care au primit Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, și interprera de muzică populară Sofia Vicoveanca”, se arată pe wikipedia.org.

Sursa ezv.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *