Noua copilasi au trecut prin cela mai crunte chinuri. Erau batuti chiar de cel care trebuia sa le ofere sprijin, tatal lor, intr-un sat din Vaslui. Copiii aruncau biletele peste gard pentru a cere ajutor vecinilor.

Nu doar ii batea, barbatul ii tinea pe cei 9 copii flamanzi iar el manca friptura in fata lor. Aveau voie sa manance doar mamaliga goala.

Vasile Barbu este cunoscut in sat ca fiind un betivan si un om violent, mai ales cu familia sa. Sotia, pe care a luat-o in casatorie de cand avea doar 14 ani, a suferit cumplit, avand 9 copii (cinci fete si patru baieti) cu un barbat ce nu se poate numi tata, ci bestie.

Un barbat in varsta de 41 de ani, din satul Salceni, comuna Pochidia. a fost joi arestat preventiv pentru 30 de zile, iar sotia si cei 9 copii au fost securizati de politie si Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, noteaza Vremea Noua.

Vecinii au facut dezvaluiri cutremuratoare. Ei spun ca in acea casa se petreceau lucruri ingrozitoare.

Tatal lor, Vasile Barbu, ii schingiuia si maltrata atat psihic, cat mai ales fizic.

Ce spun vecinii

„El manca friptura in fata copiilor, iar acestia mancau mamaliga goala! Cumpara de la magazin cozi de matura ca sa ii bata, pana le rupea de copii! Ultima data si-a batut fata cea mare, de 15 ani, cu furtunul sau ceva cablu, ca tipa saraca ingrozitor!”, spun locutorii din sat.

Copiii au fost preluati impreuna cu mama lor

Asistentul social al comunei Pochidia a solicitat sprijinul Politiei Barlad si a Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Situatia de risc traversata de mama si cei 9 copii, cu varste cuprinse intre 1 si 15 ani, a ajuns in atentia institutiei noastre la sesizarea politiei. Interventia specialistilor DGASPC Vaslui a constat in acompanierea copiilor la procedurile specifice anchetei derulate de catre organele de cercetare penala, acordarea de servicii de consiliere de specialitate, respectiv gazduirea mamei si a copiilor intr-un centru pentru victimele violentei intrafamiliale din cadrul institutiei, loc in care vor beneficia de un cumul de servicii pentru echilibrarea psiho-emotionala si depasirea traumei suferite.”, a declarat Irina Campeanu, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.

Bestia a fost arestata

„In data de 29 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Barlad au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul ca un barbat in varsta de 41 de ani, din Salceni, comuna Pochidia, si-a agresat fizic sotia si fiica de 15 ani.

Cu ocazia cercetarilor efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Barlad au stabilit ca in data de 28 iunie a.c., pe fondul consumului de alcool, persoana banuita de comiterea faptei sesizate si-a agresat fiica minora, lovind-o in mod repetat cu o curea, si ulterior si sotia, atunci cand aceasta a incercat sa il opreasca.

In urma activitatilor desfasurate de politisti, s-a constatat ca in data de 25 iunie a.c., barbatul ar fi agresat si alti 3 copii ai sai, cu varste cuprinse intre 1 si 7 ani.

Trei dintre persoanele vatamate au necesitat acordarea de 2 – 3 zile de ingrijiri medicale iar o a patra a necesitat 1- 2 zile de ingrijiri medicale. Sotia, in varsta de 31 de ani, precum si cei 9 copii minori, cu varste cuprinse intre 1 si 15 ani, beneficiaza de servicii de gazduire si asistenta intr-un centru din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui.

Fata de barbat a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioada de 5 zile. In urma probatoriului administrat, la data de 01 iulie a.c., politistii l-au retinut pe barbat pentru o perioada de 24 ore, iar in cursul zilei de astazi acesta a fost prezentat Judecatoriei Barlad care a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Cercetarile sunt continuate de catre politisti, in vederea probarii intregii activitati infractionale a barbatului.”, a declarat Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.
Sursa fabricatinromania.info


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *