Târgoviște a devenit primul spital care nu poate să mai primească pacienți! Trei oameni infectați cu coronavirus au fost deja transferați la alte unități medicale.

Aceștia au fost transportați cu elicopterul la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și la Spitalul Municipal Medgidia, din cauza atingerii capacității maxime pe terapie intensivă.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul coronavirus la Spitalul din Târgoviște, trei pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și la Spitalul Municipal Medgidia.

Decizia de transfer a pacienților a fost luată de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI).

Transportul pacienților, intubați și ventilați mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

Vă readucem aminte că, de curând, deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat mai mute fotografii despre care susţine că sunt făcute în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi care prezintă pacienţi în scaune cu rotile căraţi pe scări sau bolnavi care nu au targă.

Acesta a acuzat în termeni duri „jegul moral şi uman” din această unitate sanitară și a spus că totul a fost „întreţinut” de instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, Parchetul din localitate sau SRI.

Ungureanu spune că în cea mai mare unitate sanitară din judeţul Dâmboviţa se găsesc „băi jegoase fără capac la WC, fără oglindă la baie, rugină pe calorifere şi baterii, spaţii înguste în care nu poţi intra cu scaun rulant”, susţine că ferestrele sunt instalate„ în bătaie de joc de o firmă de partid” şi că acestea sunt „de proastă calitate, exact ca lucrările de izolare termică a clădirii care permit mucegaiului să domine toate încăperile”.

Parlamentarul acuză de asemenea că în secţia de psihiatrie tavanul este găurit din cauza apei care s-a infiltrat în acoperişul refăcut „în bătaie de joc pe bani mulţi”, apa care se infiltrează fiind colectată într-un butoi.

Totodată, Ungureanu susţine, prezentând fotografii, că în curtea spitalului se produc inundaţii „la orice ploaie puţin mai serioasă”, că „jegul gros şi pânzele de păianjen domină geamurile nespălate de luni bune”, acuză lipsa unei garderobe pentru personal şi că prin uşa de termopan de la intrarea în secţie pe care o cataloghează drept „o mare porcărie”, iarna au intrat vântul şi zăpada în clădire pentru că a fost montată greşit.

„După vizita mea în spital, a început curăţenia generală. Au fost aduse de acasă infirmiere, personal de curăţenie, ca pe vremea lui Ceauşescu înaintea unui control… Vă asigur că voi găsi procurori harnici şi independenţi care o să cureţe acest spital de mafioţi, sunt o groază şi au corespondent în conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

O să vă întrebaţi ce a făcut DSP Dâmboviţa, Inspecţia Sanitară de Stat, Parchetul local, SRI local, alte instituţii ale statului? Cum ce? Au tăcut şi au întreţinut jegul moral şi uman din Spitalul Judeţean Târgovişte, este cât se poate de evident!” arată deputatul în postarea de pe reţeaua de socializare.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *