Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, prof. dr. Monica Pop, spune că, dacă vaccinul împotriva coronavirusului va exista până la urmă el nu trebuie să fie obligatoriu pentru nimeni, la fel ca şi cel antigripal. Aproape 270 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus s-au înregistrat în 24 de ore în România.

„Opţional, în niciun caz obligatoriu!

Vaccinul anti-COVID, dacă va exista, trebuie să fie categoric opţional, ca şi cel antigripal, în niciun caz şi pentru nicio categorie de oameni nu trebuie să fie obligatoriu!

Sper că nici nu se poate pune problema altfel!”, a scris medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Până luni, în România au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 1.634 de decese. 269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în 24 de ore în România, arată cel mai recent buletin transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Din totalul cazurilor de 26.582 de bolnavi de COVID-19, 18.912 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

De duminică până luni, au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți.

În carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare acasă și se află sub monitorizare medicală.
Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *