Concret, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a transmis că, pentru a se vorbi de al doilea val de infectări, trebuie să se termine mai întâi de toate primul val.

Oficialul este de părere că, în contextul relaxării şi al unei ”încurajări politice spre această relaxare şi nerespectare”, avem ”un prim val prelungit, pe care ar trebui să îl gestionăm deocamdată”.

El spune că este un moment de transmitere comunitară accentuată, dar şi că au fost unele ”scăpări” care au fost speculate. ”Aş vrea ca cei care să speculează aceste momente să dea propriul exemplu. Eu nu l-am văzut”, susţine Tătaru.

Coronavirus în România, 29 iunie 2020!
”Pentru a ajunge la valul doi, haideţi să terminăm valul unu. În contextul în care, pe o pantă descendentă, intervine o relaxare totală şi o încurajare politică spre această relaxare şi nerespectare, cred că avem un prim val prelungit, pe care ar trebui să îl gestionăm deocamdată”, a afirmat Nelu Tătaru într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a spus că partea economică a suferit în timpul acestui prim val, dar întâi trebuie rezolvată partea medicală, apoi cea economică, iar apoi, abia prin toamnă, ”să ne gândim politic”.

”Sunt unii care nici nu au aşteptat să termine partea medicală şi deja au început politic. Nu cred că este corect faţă de poporul român, nu cred că este corect faţă de un corp medical care s-a expus, care s-a infectat, care a avut şi decese, tocmai pentru a ajunge la a-şi respecta meseria”, a continuat el.

Tătaru a afirmat că, în opinia sa, problema vine de la politicieni. ”Aş fi vrut să văd acest politic în lunile martie-aprilie, când nu era nimeni pe stradă şi poate acest politic nu îşi vedea nici măcar alegătorii.

Nelu Tătaru, avertisment ferm pentru tineri! „Am avut cazuri de persoane de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces”

Dar acei alegători au fost acei oameni care au stat în casă două luni, care au respectat, e păcat pentru aceşti oameni, care au repectat în 30 de ani, pentru prima dată, să stea în casă, să aibă o restricţie…

Haideţi să îi repsectăm pe ei, haideţi să le redăm o viaţă normală şi politica să vină un pic mai târziu”, a punctat el.

Nelu Tătaru a explicat că, de două săptămâni şi jumătate, suntem într-o creştere a numărului de cazuri. ”Dacă la început a fost o creştere timidă, în ultimele zile am avut şi creşteri peste 300-400. Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată.

Astăzi 291 de cazuri la 7.300 aproape de teste efectuate, dar 23 de decese şi 217 pacienţi în Terapie Intensivă. Au fost momente în serile trecute când a trebuit să transferăm nişte pacienţi din Terapii precum Ploieşti în Terapii din Bucureşti sau spitalele apropiate.

Într-adevăr, este un moment în care gestionăm trei etape de relaxare, weekenduri prelungite şi o respectare parţială a măsurilor de distanţare fizică, portul măştii sau igienă”, a menţionat el.

Și medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care a vindecat de COVID-19 peste 500 de persoane, a atras atenţia că pericolul nu a trecut, deşi este greu de crezut, iar oamenii ar trebui să respecte, cu stricteţe, trei măsuri importante: evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii în spaţiile închise şi spălarea mâinilor, cât mai des.

”Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre d-voastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte. (…)

ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE: să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spaţiile închise, să ne spălăm des mâinile”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook.

Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *