O fetiţă din Bacău s-a intoxicat cu fructe de mătrăgună și le-a spus medicilor care au tratat-o că a mâncat struguri. Copila era agitată, avea ochii ieşiţi din orbite şi prezenta halucinaţii vizuale şi auditive.

„Fetiţa nu ştia ce este cu ea şi spunea că a mâncat struguri. Nici părinţii nu îşi explicau de la ce provine starea copilei. La spălătura gastrică s-au găsit resturi alimentare, bobiţe negre, şi având în vedere simptomele pacientei am dedus că este vorba de mătrăgună, mâncată probabil de undeva de pe marginea drumului”, a arătat dr. Solange Tamara Roşu, medic-şef UPU la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, potrivit adevarul.ro.

Incidentul a avut loc în urmă cu trei ani.

Mătrăguna este una dintre cele mai toxice plante din ţară. Consumarea fructelor poate duce la delir, halucinaţii, pupile dilatate, sensibilitate la lumină, tahicardie, dureri de cap, erupţii ale pielii şi convulsii.

Mai este denumită și beladonă, doamna-codrului sau doamnă-mare, cireașa-lupului, iarba codrului sau țilidonie. Dacă nu primesc ajutor la timp, persoanele care mănâncă aceste fructe pot muri din cauza problemelor de respiraţie.
Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *