Dacă ți-e poftă de o supă ca la mama acasă, dar te-ai săturat de cele calde, cu carne sau tăiței, mai ales că vara se apropie cu pași repezi, îți propunem să te răcorești folosind diferite fructe de sezon. Rețeta noastră cu cireșe te va încânta cu siguranță, pentru că este delicioasă și extrem de simplu de preparat.

Supa de cireșe, răsfățul ideal pentru zilele calde de vară. Este delicioasă alături de vin roșu
Nimic nu poate fi mai gustos într-o zi caniculară de vară decât o supă parfumată de cireșe cu vin roșu. O poți servi ca atare sau în combinație cu iaurt simplu. Este delicioasă și alături de frișcă și bezele. Dacă te-am convins și vrei să o încerci, asigură-te că ai următoarele ingrediente:

350 g cireșe
280 ml apă
280 ml vin roșu de bună calitate
100-125 g zahăr brun
1 baton scorțișoară
2-3 cuișoare
2-3 păstăi cardamom
1 lămâie mică (doar sucul)
1 baton vanilie
Mod de preparare
Pentru început, curăță sâmburii cireșelor, cu mare grijă, astfel încât cireșele să rămână întregi. Pune într-o oală apa amestecată cu vinul, batonul de vanilie despicat pe lungime, zahărul, scorțișoara, cuișoarele și păstăile de cardamom zdrobite.

Lasă siropul pe foc mic spre mediu, până când zahărul este complet dizolvat. Adaugă apoi cireșele și sucul de lămâie. Fierbe-le timp de 15-20 minute sau până când sunt pătrunse bine, dar nu foarte moi. Scoate cireșele cu o paletă și pune-le într-un vas de plastic.

Treci siropul pe foc mic, până capătă o consistență foarte ușor cremoasă. În 10-15 minute se va reduce exact cât trebuie. Încearcă să obții o consistență nu foarte densă, ci asemănătoare unui sirop concentrat.

Strecoară apoi siropul peste cireșe și lasă-l să se răcească, după care bagă-l în frigider pentru o oră sau poate chiar două. Servește-o ca atare sau în combinație cu iaurt, cremă de vanilie ori de lapte, frișcă, sau orice altceva îți face plăcere. Este delicioasă și te vei convinge încă de la prima înghițitură. Poftă Bună și spor la gătit.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *