Secretarul de stat, Raed Arafat a oferit mai multe explicații pentru înmormântarea lui IPS Pimen cu mii de oameni. Vă readucem aminte că Arhiepiscopul Sucevei șu Rădăuțiului a încetat din viață din cauza coronavirusului. Culmea, permisiunea pentru o ceremonie amplă a fost dată în cazul acestuia chiar de Arafat.

Raed Arafat, explicații pentru înmormântarea lui IPS Pimen cu mii de oameni
Acesta a considerat că o astfel de derogare se impune. Cât despre cei peste o mie de morți care au fost îngropați în condiții speciale, ei bine, lucrurile par că au stat diferit. Cam acest fapt reiese din declarația sa.

„Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți.

Motivul pentru care românii și-au luat decedații în saci și i-au îngropat cu restricții
Însă acceptul nostru a fost fără vreo excepție la partea de sănătate publică. Ce am dat a fost cu respectarea distanțării sociale, cu purtarea măștii.

Dacă s-au încălcat regulile la fața locului, asta nu mai ține de noi. S-a dat un document pe baza unei analize făcute de INSP. Noi nu dăm de capul nostru”, a declarat Raed Arafat pentru Recorder.ro.

Vă readucem aminte că peste o mie de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. În cazul acestora, autoritățile au interzis autopsiile și i-au declarat morți de COVID-19.

Rudele lor i-au luat acasă în saci de plastic și i-au îngropat la înmormântări restrânse. Maximum 9 oameni au avut voie să participe și nu s-a făcut nici măcar o abatere de la această sitație tocmai pentru a nu se crea un precedent.

Autoritățile au spus că trupurile morților erau contagioase, în ciuda faptului că medicii au transmis că boala se transmite prin sistemul respirator și salivă, motiv pentru care suntem obligați să purtăm măști.

Doar că, la puține momente după ce IPS Pimen a încetat din viață. Raed Arafat a găsit o portiță legală. Peste o mie de oameni au participat la încmormântarea acestuia.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *