În Germania, medicul renumit Klaus Puschel susține că frica de coronavirus este exagerată deoarece COVID-19 ar fi o boală inofensivă.

Puschel este șeful catedrei de medicină legală de la Centrul Medical al Universității din Hamburg. Doctorul a făcut multe autopsii pe cadavrele victimelor bolnave d coronavirus.

”Aceasta e opinia mea. Consider că situația este extrem de exagerată mai ales când vine vorba despre posibilitatea acestui virus de a fi un virus ucigaș. Totodată mi se pare total nerezonabil ca un președinte să le spună oamenilor că ne aflăm în război sau când un cancelar federal compară situația actuală cu cel de-al doilea Război Mondial.

Aici avem un virus pe care îl cunoaștem în principiu, dar fiind clasat că o pandemie ne provoacă anumite reacții deosebite. Așa că dumneavoastră și cu mine nu trebuie să avem o frică deosebită deoarece există multe alte pericole în viața de zi cu zi și care ne afectează mult mai mult.

Am făcut autopsii pentru peste 100 de persoane decedate pentru această regiune. Au avut complicații și afecțiuni grave, erau cu vârste între 50 și 100 de ani. Erau oameni care nu mai aveau oricum o stare de sănătate ideală. Trebuie să precizez că fiecare dintre ei a avut cel puțin una, dar în general mai multe boli, probleme cardiovasculare, infarct.”, a declarat Puschel.

Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *