22 de bătrâni sunt ținuți în condiții insalubre într-un azil din Craiova ce funcționează ilegal. Asta au descoperit, marți, angajații DSP Dolj, în urma unui control, relatează Mediafax.

Angajații DSP au descoperit că cei 22 de seniori erau cazaţi în camere mici, murdare, fără apă caldă. Unii dintre ei locuiau la subsolul clădirii, în încăperi fără ferestre şi cu grup sanitar comun. Rudele vârstnicilor cazați aici plătesc, lunar, aproximativ 2.200 de lei.

„Nu se face curăţenie, nu se practică dezinfecţia. S-au găsit câteva produse dezinfectante cu termen de valabilitate expirat. Iluminatul este necorespunzător. Sunt dormitoare şi la subsol, fără ferestre şi fără grupuri sanitare pe fiecare cameră. Nu se asigură apă caldă necesară. Toată unitatea este neigienizată”, a declarat Valeria Andreescu, director executiv DSP Dolj.

Căminul funcţiona ilegal, chiar în centrul Craiovei. În 2018, tot din cauza neregulilor descoperite, reprezentanţii DSP au suspendat autorizaţia de funcţionare, mai scrie Mediafax. Patronul centrului neagă acuzațiile celor de la DSP și susține că funcționează legal.

Noi nu am avut probleme, nu am avut mortalităţi, ceva… Sunt licenţe luate, sunt toate astea… Noi suntem în carantină”, a spus acesta. Pentru neregulile descoperite, reprezentanții azilului au fost amendați cu 40.000 de lei, iar DSP a dispus ca în următoarele zile vârstnicii să fie luați acasă de rude sau să fie mutați în alte centre.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *