Totul părea mai distractiv de acasă atunci când școlile funcționau și părinții puteau merge la serviciu, în liniște și pace. Astăzi, mulți dintre noi lucrăm de acasă în vreme ce micuții noștri fac cursurile online și nimic nu mai pare la fel de distractiv.

Vanessa, o elevă în vârstă de 8 anișori, de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” din Tecuci, adresează directorului școlii la care învață o scrisoare prin care răspunde într-o manieră sinceră la întrebarea adresată de către acesta, tuturor elevilor: „Care este părerea despre cursurile exclusiv online?”

„Dacă în urmă cu o lună m-ar fi întrebat cineva dacă vreau să învăț la școală sau online aș fi răspuns fără ezitare că online, azi, după trei săptămâni de „online”, răspund în deplină cunoștință de cauză: ”Vreau să învăț la școală!”, scrie Vanessa în scrisoarea ei.

Vanessa declară că înțelege mult mai ușor lecțiile atunci când se află în sala de clasă, alături de colegi și profesori, online fiind mult mai dificil pentru ea să urmărească informațiile. Totodată, eleva menționează că îi lipsește atmosfera din sala de clasă și îi lipsesc colegii săi:

„La școală ni se oferă mai multe informații și e destul să ne vadă privirea întrebătoare ca profesorii să ne mai explice o dată lecția, eventual folosind alte cuvinte… Mie personal nu îmi plac cursurile online și prefer să merg la școală. Înțeleg însă situația de criză în care suntem și consider că în acest context singura modalitate de a nu pierde contactul cu școala este predarea materiei online. Din acest motiv, depun toate eforturile pentru a transmite lecțiile și a rezolva corect temele date”, concluzionează fetița.

Sursa: hotnews.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *